Annons
Annons


Äppelpaj med knäckigt pajtäcke

Perfekt knäckig äppelpaj!


Det här är en riktig favoritpaj här hemma! Sådär perfekt knäckig och bara fantastiskt god!

Äppelpaj med knäckigt pajtäcke

Äppelpaj med knäckigt pajtäcke, 6 portioner

Pajdeg:

150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Annons

Fyllning:
5-6 äpplen, t.ex Granny Smith
1 tsk kanel
2 msk strösocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, blanda med socker och kanel och lägg i en pajform på cirka 26 cm i diameter.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över äpplena i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!

äppelpaj med knäckigt pajtäcke

 

Det här är så enkelt och gott! Jag blandar äpplena med lite socker och kanel för att få den där perfekta pajsmaken. När den här bakas så fylls köket av underbar pajdoft!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Äppelpaj med knäckigt pajtäcke

Vill du ha fler tips på goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer

Det bästa till pajen är hemkokt vaniljsås, receptet hittar du här: Vaniljsås

enkel vaniljsås

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar