Annons
Annons


Bananmuffins med rågsikt

Enkla och goda bananmuffins är aldrig fel!


Jag älskar verkligen att baka med banan, det ger god smak och extra saftiga bakverk! Jag gör ofta mitt bananbröd, men idag ville jag testa att göra muffins och göra dem lite mer matiga och inte supersöta.

Annons

Saftiga bananmuffins med rågsikt och råsocker

Jag testa att använda rågsikt och istället för vanligt strösocker använde jag råsocker och de här blev verkligen hur goda som helst! Bananmuffins passar perfekt som mellanmål!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Bananmuffins på riktigt miogna bananer är så gott!

Bananmuffins, 12 st

150 g smör
2 dl rårörsocker
2 ägg
4 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
2 mosade bananer

Dekoration:
1 banan

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret.
2. Vispa socker och ägg fluffigt.
3. Blanda rågsikt, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten tillsammans med det smälta smöret, mjölken och de mosade bananerna.
4. Fyll muffinsformarna till 3/4 och dekorera med skivad banan. Använd gärna en muffinsplåt eller muffinsformar som är lite tjockare så att de inte flyter ut.
5. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur ren, då är de klara.

Recept på bananmuffins med rågsikt

Vill du ha fler tips på goda och enkla mjuka kakor och muffins så hittar du alla mina recept här: Fredriks mjuka kakor

recept på enkla bananmuffins med rågsikt

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar