Annons
Annons


Fläskfilégryta med kantareller

Fantastisk fläskfilégryta med kantareller!


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Vilka underbara dagar vi har nu! Vi var och plockade massor av svamp i skogen, både trattkantareller och vanliga gula kantareller. av det gjorde jag min godaste fläskfilégryta! den här gör jag varje höst, och om jag plockat mycket svamp så förväller jag svamp och fryser in och gör grytan om och om igen 🙂

Annons

fläskfilégryta med kantareller

I min gryta använde jag både de gula och trattkantarellerna. det går utmärkt att göra den på enbart den ena eller andra också. Vill du göra grytan lite lättare kan du använda matlagningsgrädde och lätt-crème fraiche.

fläskfilégryta med kantareller

Fläskfilégryta, 4 portioner

1 fläskfilé, 500 g
250 g färsk svamp
1 finhackad gul lök
1 dl steksky
3 dl grädde
2 dl crème fraich
0,5 msk  soja
1-2 msk maizenaredning
Salt + svartpeppar
Smör

Gör så här:
1. Skiva och stek fläskfilén i smör på hög värme, salta och peppra. Ta ur köttet ur stekpannan och skölj ur stekpannan med 1 dl vatten, häll skyn över köttet och ställ åt sidan.
2.  Rensa svampen och dela i mindre bitar. Lägg svampen i stekpannan på medelvärme, stek tills vattnet har kokat in.
3. Lägg i ett par klickar smör i stekpannan tillsammans med svampen och tillsätt finhackade löken. Stek tills löken är mjuk.
4. Tillsätt köttet och skyn tillsammans med grädde, crème fraich och soya. Låt allt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer soya.
5. Red grytan med maizenaredning, jag använder alltid den då det blir glutenfritt.
6. Servera grytan med ris, potatis eller pasta.

förvälla kantareller

Jag hittade mycket svamp så jag passade på att dubbla receptet, det blev matlådor till hela veckan 🙂

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

fläskfilégryta

När du steker köttet, se till att ha hög värme på stekpannan så att köttet får lite färg, det ger en mycket mustigare smak!

Vill du ha fler middagstips på god husmanskost så hittar du alöla mina recept här: Fredriks middagstips

fläskfilégryta med kantareller

Den fina sauteringspannan i koppar jag serverar i kommer från Eva Solo och hittas här: Sauteringspanna (annonslänk)

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar