Annons
Annons


Fläskpannkaka med fullkornsdinkel


Pannkaka i alla dess former är en given favorit som dessert, lunch, middag eller fika 🙂 Här är en middagsvariant som jag brukar göra med hälften dinkelmjöl för att få i mig lite mer fibrer, och jag tycker att smaken bli god också! Självklart serveras det mid rårörda lingon!

Annons

fläskpannkaka

Ingredienser:
300 g rimmat fläskkött/Stekfläsk
4 ägg
1 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
6 dl mjölk

Till servering
Rårörda lingon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fläsket i bitar och stek det i en smord långpanna i ugnen, ca 10 minuter.
2. Blanda mjölerna och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
3. Tillsätt resten av mjölen samt äggen.
4. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter. När pannkakan har en fin gyllenbrun färg och känns fast så är det klar.

fläskpannkaka

   Läs mer om


Annons

 


Laddar