Annons
Annons


Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!


Hemgjorda geléhallon är så himla gott! De här är gjorda på riktiga bär och smakar mycket mer hallon är de köpa med artificiella smaker! De här var omöjliga att sluta äta 🙂

hemgjorda geléhallon

Vill du ha fler tips på hemgjort godis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

läckra geléhallon gjorda med äkta hallon

Geléhallon, ca 50 st

10 st gelatinblad
225 g frysta hallon
1 dl strösocker
50 g glukossirap

Garnering:
Strösocker
ev. lite citronsyra

Gör så här
1. Börja med att tina upp bären, mosa och passera dem genom en sil så att du får en hallonpuré. Ställ en kastrull på en våg och tillsätt hallonpuré och tillsätt vatten så att du totalt har 250 g vätska.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
3. Blanda ner glykossirap och strösocker i kastrullen och låt koka upp tills sockret löst upp sig.
4. Krama ur gelatinbladen och smält i gelén.
5. Olja formen med lite naturell olja. Låt gelén svalna något och fyll sedan formarna. Ställ i kylskåp i cirka 2 timmar tills de stelnat helt.
6. Ät geléhallonen precis som de är, eller rulla dem i lite socker. För lite syrligare geléhallon så kan du blanda i lite citronsyra i strösockret, det blir så gott!

Hemgjorda geléhallon på hallon

De är goda precis såhär också, enkla, fina och blanka geléhallon! Jag använde en siliconform ifrån pufz.se som jag även använde när jag gjorde geléhallon med smak av saffran! En rolig variant av geléhallon!

geléhallon med saffran

Geléhallonen förvaras i kylen, och när man rullat dem i socker bör de ätas så snart som möjligt. Det är något som gör att de smälter av sockret. Rullar du dem inte i socker så håller de länge i kylen.

hemmagjorda geléhallon

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar