Annons
Annons


Jordärtskockssoppa med Basilikaolja


En len, varm, och smakrik soppa såhär i höst/vintertider kan göra så att det känns som att man har solsken i magen! Den här soppan blev otroligt god, och jag avslutade det hela med några droppas nypressad citron, och det gjorde HELA skillnaden!

Annons

05112014-IMG_9458

Det är så enkelt att göra soppa, och jag tycker alltid det är gott, men av någon anledning så är detta något jag glömmer när jag står i affären och ska komma på någon middag. Det ska bli ändring på det!

05112014-IMG_9438

Ingredienser:
500 g jordärtskockor
3 potatisar
1 gul lök
1 msk smör
2 dl vitt vin
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond (Eller två tärningar buljong)
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
Några droppar nypressad citron
salt & svartpeppar

Basilikaolja
1 dl olivolja
1/2 kruka basilika

Gör så här:
1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i mindre bitar. Finhacka löken.
2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
3. Häll över vinet och låt det koka ihop i någon minut. Tillsätt vatten och grönsaksfonden. Låt koka i ca 15 -20 minuter, tills allt är mjukt.
4. Mixa basilikan med oljan
5. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar, och avsluta med lite citronsaft. Det ger soppen en balans och god smak.
5. Garnera med basilikaoljan och någon kvist, och servera gärna med något gott bröd!

05112014-IMG_9471

Citron i mat fungerar ofta hur bra som helst. Nu är det ju inte grilltider, men jag tipsar om det iaf! Fläskspett som är nygrillade och så pressar man på lite citronjuice = Gudagott precis så som i Grekland!

06102014-IMG_7408

Hittade denna bild på Matbloggsprisets hemsida 🙂 Inte alla vinnarna, men många av dem! Det är inte lätt att vara diskret med en jättestor röd kossa i famnen 🙂

MG_3199_matblogg_priset__GK_

   Läs mer om


Annons

 


Laddar