Annons
Annons


Kardemummatryffel – Tungsmackande gott!


Dessa tryfflar går inte av för hackor! Riktigt ordentlig smak av kardemumma, och en len tryffel som bara smälter i munnen!

kardemummatryffel

Ingredienser:
30 stycken
1 dl grädde
½ dl socker
1 msk honung
1 tsk nymald kardemumma
200 g mörk choklad
50 g smör
Till garnering:
Nystötta kardemummakärnor
Socker

Annons

Gör så här:
1. Koka upp grädde, socker, honung och kardemumma.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om. Blanda ner smör i mindre bitar, rör tills smeten blandat sig väl. Ställ smeten att stelna i kylskåp, i cirka 1 dygn.
3. Ta ut smeten cirka 2 timmar innan du ska börja rulla tryfflarna.
4. Forma smeten till små runda tryfflar
5. Rulla tryfflarna i en blandning av socker och kardemumma.

   Läs mer om


Annons

 


Laddar