Jag gillar verkligen att baka med lakrits, det är så himla gott! Då menar jag inte lakritsgodis, utan lakritspulver från lakritsroten. Mitt favoritpulver kommer från Kalabrien, det har en riktigt mustig smak och det smakar ordentligt med lakrits. Det var det pulvret jag använde i mina lakritsmaränger. De här blev hur goda som helst och man kan äta dem som de är eller i en dessert! Lakritsmaränger, ca 50 stycken 2 äggvitor 1,5 dl strösocker 1 msk lakritspulver från Kalabrien Gör så här: 1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. 3. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills sockerkristallerna löst upp sig helt. Känn med fingertopparna så kan du känna om de finns kvar eller inte. 4. Tillsätt lakritspulvret och vispa tills det är välblandat. 5. Spritsa små toppar på cirka en matsked på en plåt med bakplåtspapper. 6. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Känn lite lätt på marängerna som ska kännas torra och lätta. Jag spritsade med en enkel rund tyll, men man kan ju använda vilken tyll man vill :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du maränger med lite annorlunda smaker så skulle du gilla de här: Pepparkaksmaränger!