Annons
Annons


Pasta med kyckling och fläsk

Mumsigt middagstips för den hungrige!


Det här är en rätt som vi brukar göra när vi är riktigt hungriga 🙂 Det är lite carbonara-stil, fast med extra allt och lite till. Lika god som en vardagsrätt som när du har gäster!

Middagstips med pasta, kyckling och fläsk

Pasta med kyckling och fläsk, 4 portioner

200 g stekfläsk
400 g spagetti eller annan valfri pasta
400 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ask körbärstomater
75 g riven parmesan
2 dl vispgrädde
1 citron
Salt och svartpeppar

Annons

Gör så här:
1. Sätt på pastavattnet.
2. Skär stekfläsket i centimetertjocka skivor och stek på medelvärme tills det är knaperstekt.
3. Koka pastan.
4. Lyft upp fläsket och lägg i en skål, skär kycklingen i centimeterstora kuber och stek i samma stekpanna i fettet som blivit från när du stekt fläsket. salta och peppra.
5. Finhacka löken och vitlöken, stek med kycklingen tills den är helt klar.
6. Halvera körsbärstomaterna och lägg med i stekpannan så att de blir ljumma.
7. Häll av pastan. Låt pastan vila i durkslaget och koka upp vispgrädden i kastrullen så att den blir het.
8. Blanda i pasta, fläsk, kycklingen och hälften av parmesanen i kastrullen och vänd runt.
9. Servera med lite nymald svartpeppar och strö över extra parmesan. MUMS!

Lättlagad pasta med kyckling

Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

pasta med kyckling och parmesan

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar