Annons
Annons


Piroger med Spenat och Mozzarella

Vegetariska piroger fyllda med spenat och mozzarella. Precis hur gott som helst och passar perfekt till en köttfri måndag!


Vad sägs om lite vegetariska piroger såhär på en måndag? Riktigt goda piroger fyllda med spenat och mozzarella, omöjliga att motstå! Jag är ganska dålig på att laga vegetarisk mat, men ibland blir jag bara sugen att testa lite och så blev det idag 🙂

Annons

piroger med spenat och mozzarella

Det går utmärkt att byta ut osten mot en annan favoritost, jag kan tänka mig att lite fetaost i dessa skulle bli hur gott som helst, då skulle det bli en mer grekisk pirog!

piroger spenat

Den stora mängden färsk spenat behövs för att den sjunker ihop väldigt mycket när man steker den. Det går bra att byta ut mot samma mängd fryst spenat.

Ingredienser till 10 stycken piroger

Deg:
1/4 pkt jäst
2 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
5,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt

Fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g färsk spenat
muskot
salt och peppar
200 g mozzarella

+1 ägg till pensling

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Blanda i vatten och olja och rör tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en fast deg.
4. Täck över bunken med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
5. Medan degen jäser: Finhacka löken och vitlöken.
6. Fräs löken mjuk i en stor stekpanna eller wokpanna.
7. Tillsätt spenaten och stek ihop i ca 5 minuter. Smaka av med muskot, salt och peppar.
8. Skiva mozzarellan och lägg bitarna på lite hushållspapper så att de får rinna av och att det inte är så mycket vätska kvar.
7. Dela degen i 10 delar. Kavla ut varje del till en rund platta på ca 15 cm i diameter.
8. Lägg ett par matskedar fyllning på varje platta. Lägg en bit mozzarella ovanpå.
9. Vik ihop degen ovanpå fyllningen.
10. Lägg pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
11. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg.

mozzarella och spenat piroger

Jag bara vek in kanterna och nypte ihop dem från tre olika håll för att få till den här formen på pirogerna. Meningen är att osten ska åka ut lite i mitten när man bakar dem i ugnen.

vika piroger

Vill du testa några andra riktigt goda piroger så hittar du dem här: Tacopiroger
Tacopirogerna som man bara inte kan motstå!

Tacopiroger

Vill du testa fler av mina middagstips så hittar du dem här: Fredriks Middagstips

 

   Läs mer om


Annons

 


Laddar