Annons
Annons


Rabarberkaka med hasselnötter

En av de enklaste och godaste rabarberkakorna som finns!


Dela (108)
Pinna (24)
Skriv ut Mejla

Den här kakan bakas flitigt i vår familj, mormors rabarberkaka på filmjölk med hasselnötter. Kakan blir riktigt saftig med filmjölk och hackade rabarber i kakan. Ovanpå är det hasselnötter som ger kakan riktig karaktör och det där krispet som gör att man bara säger MUMS!

Annons

Saftig rabarberkaka med hasselnötter

Rabarberkaka med hasselnötter, 10 bitar

Ingredienser:
50 g smör
2,5 dl socker
2,5-3 dl vetemjöl
1 ägg
1,5 dl filmjölk
1,5 dl tärnad rabarber
1 tsk bikarbonat
0,5 dl hasselnötter
0,5 msk kanel blandat med 1 msk socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en gjutjärnspanna eller springform.
2. Rör ihop smör, socker och ägg. Gärna i en matberedare
3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta tillsammans med filen i smeten och blanda väl.
4. Blanda i rabarbern i smeten, eller lägg dem ovanpå efter att du haft smeten i formen.
5. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter
6. Baka kakan i 35-40 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr.

Godaste rabarberkakan med hasselnötter

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Här hittar du massor av tips på vad du kan baka med rabarber: Baka med rabarber

Recept med rabarber

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar