Annons
Annons


Röd currygryta


Dela (128)
Pinna (2)
Skriv ut Mejla

Det här är en väldigt enkel och så god röd currygryta som du svänger ihop på ett kick! Lika gott till en enkel vardagsrätt som till fest. Det här brukar vi göra rätt ofta när vi vill ha något värmande till middag.

Annons

enkel röd currygryta

Jag använder den krämiga kokosmjölken som finns på tetra, inte den som finns på burk som jag tycker mest är vattnig.

Gryta med röd curry och kyckling

Röd currygryta, 4 portioner

400 g kycklingfile
1 rödlök
1 paprika (valfri färg)
1 burk vattenkastanjer
1-2 msk röd currypasta
1 tetra krämig kokosmjölk, 400 ml
Olja till stekning
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Strimla kycklingfilen, rödlöken och paprikan. Häll av vattnet från vattenkastanjen.
2. Fräs kycklingen i olja tills den nästan är genomstekt. Tillsätt rödlök, paprika och vattenkastanj och stek med ett par minuter.
3. Gör ett litet ytrymme i stekpannan och fräs currypastan för att väcka alla goda smaker. 1 msk lagomstark, 2 msk, rätt så stark 🙂
4. Häll på kokosmjölken och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med ris eller nudlar.

Gryta med röd curry, gaeng ped

Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Röd currygryta med kyckling

Den fina tallriken kommer ifrån Västergården. Jag har precis lånat massor av olika tallrikar för ett roligt projekt jag håller på med och den här skålen… helt fantastisk! Västergården gör verkligen snyggaste keramiken! Kika in på deras hemsida här: Västergården

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar