Annons
Annons


Silviakaka – Recept på Silviakaka

Perfekta Silviarutor med läcker glasyr!


En klassisk och god Silviakaka är ju bara så otroligt gott! Riktigt fluffig och god kaka med den lenaste av smörglasyrer man kan tänka sig! Silivakaka är perfekt när man ska bjuda på fika!

fantastiskt goda silviarutor

Jag gjorde Silviarutor, alltid trevligt att servera saker i rutor 🙂

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

silviakaka recept på rutor

Silviakaka, ca 15 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
0,5 dl kokosflingor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna på ca 20x30cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt.
5. Smält samman smör, socker och vaniljsocker i en kastrull.
6. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
7. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar.

recept på silviakaka med glasyr

Gillar du som jag att servera just rutor på fikabuffén så måste du testa mina strösselrutor, så otroligt goda! Receptet hittar du här: Strösselrutor

strösselrutor

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar