Annons
Annons


Sjömansbiff


Dela (340)
Pinna (1)
Skriv ut Mejla

Jag fullkomligt älskar husmanskost, mat man blir mätt av! En riktig favorit är sjömansbiff, en riktigt mustig gryta med mycket smak! Perfekt när det är kallt ute och man behöver all värme man kan få!

recept på sjömansbiff med lövbifff

Vill du ha fler tips på goda maträtter så hittar du alla mina middagstips här: Fredriks middagstips

Annons

Jag använder en stekpanna och steker allt i först, sen lägger jag över allt i en gryta som får stå och puttra.

Husmanskost när det är som bäst, mustig gryta.

Sjömansbiff, 4 portioner

1 kg fast potatis
3 gula lökar
600 gram lövbiff
4 dl vatten
33 cl öl, mörk, porter eller glutenfri som jag använde
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk köttfond
1 msk soya
Smör
Salt & svartpeppar
Persilja till garnering

Gör så här:
1. Skala potatis och lök. Skär potatis i tjocka skivor ca 0,5 cm. Skär löken i tunna skivor.
2. Bryn löken i smör. Häll löken i en gryta på cirka 3 liter.
3. Bryn köttet på båda sidor och krydda dem med salt och peppar. Varva köttet med potatisskivor i grytan.
4. Tillsätt vatten, öl, och alla kryddor, köttfond och soya. Lägg på locket och låt grytan koka upp och sedan sjuda cirka en timme tills köttet är mört.
5. Smaka av med lite salt och peppar, strö över lite hackad persilja.

TIPS: Vill du ha riktigt mört kött så kan du slå över vattnet i stekpannan och förkoka det 20-30 minuter innan du har i det i grytan. Gillar du inte öl så kan du använda extra köttfond och vatten istället.

enkel sjömansbiff

Älskar du också mustiga grytor med mycket smak så måste du testa min allt-i-ett-gryta! Den gör jag väldigt ofta och den blir alltid så god med massor av grönsaker!

Receptet hittar du här: Gryta allt-i-ett

Recept på mustig gryta

Sjömansbiff passar perfekt att göra mycket av, det är en sådan där gryta som bara blir godare dagen efter!

Recept på sjömansbiff

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar