Annons
Annons


Sockerkaka med apelsin

Riktigt saftig sockerkaka med smak av apelsin!


Ofta är det det enkla som är det goda! I den här sockerkakan med apelsin och glasyr har jag stoppat i så mycket apelsinsmak som jag bara kan 🙂 Saftig sockerkaka är ju bland det godaste man kan få till fika!

Annons

Saftig sockerkaka med mycket smak av apelsin

Älskar du också mjuka kakor? Kika in på över 100 recept jag har testat här: Fredriks mjuka kakor

mjuka kaka med apelsinsmak

Sockerkaka med apelsin

Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Skal (zest) av en apelsin, endast det yttersta
75 g smör
1 dl apelsinjuice
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk apelsinjuice
Ev. Lite karamellfärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform på 1,5-2 liter.
2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och apelsinskal. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt.
3. Blanda mjöl och bakpulver
4. Smält smöret och ha apelsinjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen!
6. Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Låt svalna.
7. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla över kakan.

Saftig sockerkaka med apelsin

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Gillar du denna så är jag rätt säker på att du kommer att gilla min upp-och-nerkaka med apelsin också! Receptet hittar du här: Upp-och-nerkaka

Läcker kaka med blodapelsin som bakas upp och ned.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar