Annons
Annons


Sockerkaka med blåbär

Enkel och otroligt god sockerkaka med blåbär!


En saftig sockerkaka med blåbär, enkelt och gott, precis som det ska vara! Det känns lite extra lyxigt när man har plockat bären själv här i Hoforsskogarna!

sockerkaka med blåbär

Jag använde frysta bär, men det går utmärkt att använda färska såklart. Tiden i ugnen varierar mycket beroende på vilken form man använder och hur varm din ugn är. Det varierar ofta +/-10 grader på ugnarna. Känn med en stick på kakan när 2/3 av tiden gått, då riskerar man inte att sockerkakan sjunker ihop.

Annons

sockerkaka med blåbär

Sockerkaka med blåbär

100 g smör
3 st ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt  pösigt.
3. Tillsätt mjölken och blanda ner i äggsmeten
 tillsammans med det smälta smöret.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
5. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat.

sockerkaka med blåbär

Jag älskar verkligen mjuka kakor och gör det väldigt ofta. Jag har gjort över 100 recept och du hittar alla här: Fredriks mjuka kakor

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

sockerkaka med blåbär

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar