Annons
Annons


Cornbread – Majsbröd

Fantastiskt gott majsbröd som passar perfekt till maten!


När jag bodde i USA så bakade pappan i den familj jag bodde hos cornbread, det var första gången jag åt det och det är ett fantastiskt gott bröd. Det blir härligt sprött och så gott till all sorts mat, eller precis som det är tillsammans med lite smör och ost.

Annons

saftigt cornbread, ett majsbröd från USA som är poröst och så gott!

Just det här receptet är inte glutenfritt, men det borde gå bra att byta ut vetemjölet mot glutenfri mix.

Cornbread, 8 bitar

125 g smör
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk eller yoghurt
2 ägg
1 msk flytande honung

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20×25 med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Bland ner filmjölk, ägg och honung och rör till en jämn smet.
5. Fördela smeten i formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter.
6. Låt brödet svalna i formen. Skär upp i rutor precis innan det ska serveras.

gott och enkelt majsbröd

Det här blev verkligen hur gott som helst, så det kommer definitivt bli fler gånger!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

gott cornberad som är ett enkelt matbröd

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar