Annons
Annons


Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin!


Crème Catalan är en variant av crème brûlée med apelsinsmak. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt god dessert med knäckigt täcke av råsocker!

Créme catalan är en Crème brûlée med smak av apelsin

Crème Catalan, 6 portioner

1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
skal från 1 apelsin
5 äggulor

Annons

Garnering:
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Del vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både frö och stång i en kastrull.
3. Blanda i grädde, mjölk, strösocker och apelsinskal (endast det yttersta) Låt koka upp, dra av från plattan och låt stå och dra i 15 minuter. Sila bort vaniljstång och apelsinskal.
3. Vispa ihop äggulorna i en bunke. Tillsätt lite av gräddblandningen under omrörning för att de inte ska bli äggröra. Tillsätt restan av gräddblandningen och vispa ihop.
4. Ställ formarna i en djup långpanneplåt. Fyll formarna till 3/4. Ställ plåten i nedre delen av ugnen och häll på kokande vatten så att de täcker formarna till ungefär hälften.
5. Grädda i cirka 40-60 minuter, har du en låg och bred form tar det kortare tid än om du har en hög.  När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
6. Kyl till de är kalla.
7. Vid servering, strö på 1-2 msk råsocker och bränn med en brännare, alternativt i ugnen på 250 grader grill några minuter.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Crème brûlée med apelsinsmak. Lyxig dessert!

Vill du ha fler tips på goda desserter som crème catalan så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter

Tipsar lite extra om min goda vita chokladmousse med citron och passionsfrukt, så god! Receptet hittar du här: Vit chokladmousse med passionsfrukt

vit chokladmousse med passionsfrukt och citron

Lycka till i köket! <3

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar