Annons
Annons


Kardemummabullar – Recept på goda bullar!

Underbara kardemummabullar som är hur goda som helst!


Dela (0)
Pinna (0)
Skriv ut Mejla

Just nu befinner jag mig i London och hälsar på mina kompisar Jonas och Ross. De har köpt ett underbart fint hus här och renoverar för fullt. Jag bidrar med det som jag gör allra bäst = baka bullar 🙂 Så det fick bli min favoritbulle över alla favoritbullar!

Annons

kardemummabullar

Karsdemummabullar med kardemumma i degen, kardemumma i fyllningen och kardemummasocker ovanpå! Ska det vara så ska det vara ordentligt!

kardemummabullar

Kardemummabullar, 24 st

5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk nymalen kardemumma
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 msk kardemumma
1 dl strösocker
1 msk ströbröd

Pensling:
1 ägg
2 tsk kardemumma
1 msk strösocker

Gör så här:
1. Ljumma mjölken till 35-37 grader i en kastrull. Smula ner jäst i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och rör till jästen löst upp sig.
3. Tillsätt strösocker, ägg, kardemumma och salt. Häll i nästan allt mjöl och smöret i bitar och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
4. Rör ihop allt till fyllningen.
5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord knåda och kavla ut till en stor rektangel ca 0,5 cm tjock.
6. Bred på fyllningen över hela och vik ihop långsida mot långsida.
7. Skär cirka centimeterbreda längder och tvinna varje längd och snurra ihop till en bulle med änden under bullen. (Se video längre ner i inlägget)
8. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
9. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Vispa upp ägg. Blanda strösocker och kardemumma i en separat skål.
11. Pensla bullarna med ägget. Strö över kardemummasockret.
12. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter och bullarna har fått fin färg.
13. Låt svalna på galler.

Kardemummabullar

Jonas och Ross har ett helt nyrenoverat kök, och jag var lite i himlen 🙂

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

kardemummabullar

På affären vi var på fanns varken malen kardemumma eller kardemummakärnor, men de hade hela kardemummakapslar, så Jonas hjälpte mig med att sitta och pilla ur alla små kärnor. Det var ett stort jobb, men så blev det hur gott som helst också!

engelska ingredienser

Det var roligt att shoppa loss och försöka hitta alla ingredienser. Jag hade blivit förvarnad om att jäst kan vara lite svårt i England, så jag fuskade med att ha med jäst hemifrån 🙂

Vill du ha mer tips på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks sötebröd

kardemummabullar

Här är en video när jag gör både nystan och snurror:

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar