Annons
Annons


Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!


Här är en riktigt julig dessert som är makalöst god! Pepparkakspannacotta med apelsincurd och daimkross. Jag hittade daim med apelsinsmak på affären och det passade verkligen ihop!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta, 4 portioner

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
o
5 tsk kanel
1 krm kryddnejlika
1 krm Ingefära
1 krm kardemumma
1 dl strösocker

Annons

Apelsincurd:
0,5 dl strösocker
2 äggulor
Skal från en apelsin
Saften av 2 apelsiner
1 msk maizenastärkelse
25 g smör

Dekoration:
Krossad daim
Marshmallows

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
2. Blanda grädde, kryddor och socker i en kastrull och värm upp tills första bubblan.
3. Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i blandningen. Fördela chokladpannacottan i 4 portionsglas.
4. Ställ pannacottan i kylen och låt stelna 2-3 timmar.
5. Vispa samman socker, äggulor, skal, saft och maizenastärkelse i en kastrull. Värm upp försiktigt och när det börjar sjuda så sjuder du apelsincurden i cirka 1 minut.
6. Dra av kastrullen från plattan och vispa ner smöret. Jag brukar sila min curd för att få den extra slät, men det är inte viktigt. Låt apelsincurden kallna i kylen.
7. Dekorera pannacottan med apelsioncurd och krossad daim.

pannacotta med pepparkakskryddor och apelsincurd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter

Bland annat den här pannacottan med saffran och choklad, så god! Saffranspannacotta med choklad

saffran och chokladpannacotta

Lycka till, och ha riktigt roligt i köket!

pannacotta med msak av pepparkaka toppat med apelsincurd

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar