Annons

Tekakor utan vetemjöl

Lättbakade tekakor utan vetemjöl. Glutenfritt när det är som bäst!

Dela (177)
Pinna (27)
Skriv ut Mejla

Vissa recept verkar ju som att det inte ska fungera, det här är ett sådant. Tekakor utan vetemjöl, whaaat! 🙂 Men det fungerar verkligen och blir riktigt gott!

glutenfria tekakor

Vill du baka mer glutenfritt så kan du kika in på mina paleorecept här: Baka Paleo

Annons

lättbakade paleotekakor

Tekakor utan vetemjöl, 8 stycken

1 dl mandelmjöl
1 msk linfrön
2 tsk Fiberhusk
1 tsk brödkryddor (anis/fänkål)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
1 dl kokosmjölk
2 msk smält kokosolja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke
3. Knäck ner äggen, blanda i kokosmjölken och det smälta kokosfettet. Rör till en slät smet. Låt svälla 5 minuter.
4. Klicka ut smeten med en sked på bakplåtspapper. Använd undersidan av skeden för att forma bröden så de blir runda
5. Grädda i 12-15 minuter, tills de fått fin färg.
6. Låt svalna på galler.

glutenfria tekakor

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Vill du testa mer paleobröd så hittar du mitt recept på paleoscones här: Paleoscones

glutenfritt bröd

   Läs mer om
Kommentera

Annons

 


Laddar